Matcha Mint Vegan Cheesecake

MATCHA MINT VEGAN CHEESECAKE

Si želiš po treningu, gibanju ali službi imeti še dovolj energije za ostale opravke in aktivnosti, kjer potrebuješ maksimalno zbranost? Se ne moreš upreti sladkemu? Bi nekaj okusnega, a še vedno zdravega? Potrebuješ bombo energije? Potem je ta recept za matcha cheese cake, kot nalašč zate in tvoje bližnje.

RECEPT: MATCHA MINT VEGAN CHEESECAKE

Sestavine [cca. 6 tortic modela srce]BAZA
  • 200g datljev
  • 200g mešanih oreščkov
  • 100g orehov
  • 80g banane
  • 10g naribanega svežega ingverja
  • 1 žlička cimeta
  • 50g ajdovih kosmičev
  • 3-4 žlice presnega kakava

Dateljne predhodno namočimo v topli vodi za 8 ur. Vse sestavine zmiksamo v mešalniku do kompaktne konsistence ter postavimo za 30 min v hladilnik. Medtem pa se lotimo priprave kreme.

MATCHA MINT KREMA

  • 200g indijskih oreškov
  • 60g datljev
  • 7 žlic [40g] stopljenega kokosovega olja
  • 100g avokada
  • 10g naribanega svežega ingverja
  • 200g kokosmuss mleka
  • 2 skodelici sveže mete
  • sok ene limone
  • 2 žlici Premium BIO Matcha Čaja
  • 1 žlica spiruline
  • 5 žličk SugarSweet brezkaloričnega sladkorja
  • ½ žličke vanilje v prahu

Indijske oreščke in dateljne predhodno namočimo v toplo vodo za 8 ur. Pripravimo si ostale sestavine in pričnemo s pripravo okusne kreme.

V mešalnik blender damo sestavine po vrsti, kot so zapisane.

matcha sheesecake
  • 5 žlic kokosovega mleka
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica agar-agar v prahu

Preostale tri sestavine vlijemo v kozico ter z metlico dobro premešamo med sabo. Segrejemo do vretja ter še toplo vlijemo v blender med kremo, ki jo ponovno zmiksamo.

CHEESECAKE SRCE

Model srca premažemo s kokosovim oljem z notranje strani, saj jih bomo tako ohlajene lažje ločili od modelov. Na dno modela pritisnemo z žlico ohlajeno bazo. Čez prelijemo pripravljeno kremo in tako pripravljene srčke postavimo v hladilnik za 1 uro.

matcha sheesecake
  • ČOKOLADNI OBLIV
    • Cavalier temna čokolada z gozdnimi sadeži brez sladkorja
    • 2 žlici kokosovega olja
    • ščep himlajske soli
    • ščep vanilje v prahu

    Vse sestavine segrejemo nad vodno kopeljo. Pripravljen čokoladni obliv prelijemo preko ohlajenih tortic ter posujemo z zdrobljenimi kakavovimi zrni.

    Pred serviranjem tortice dobro ohladimo.

    AVTORICA RECEPTA: Patricija Brodej Ustanoviteljica Facebook strani PROTIVNETNA PREHRANA in spletne strani WWW.PHYSIOGURU69.COM ter strastna raziskovalka zdravega, veganskega in fitnes prehranjevanja.

    Študentka fizioterapije in maserka, ki se ljubiteljsko ukvarja z jogo in ostalimi športnimi aktivnostmi.

    Podpornica društva za kronično vnetno črevesno bolezen.

Comments

comments

Close Menu
×

Cart