Matcha torta

MATCHA TORTA

matcha torta

S čim pa vi najraje nahranite svojo dušo? Morda s skodelico najljubšega matcha čaja ali pa tako, da se posladkate?  Za vse ljubitelje sladic smo pripravili odličen recept za Matcha torto, s katero boste navdušili še tako zahtevne gurmane.

SESTAVINE ZA BISKVIT:

  • 200 g masla
  • 180 g sladkorja
  • 4 jajca (ločimo rumenjake in beljake)
  • 200 g namenske moke (delno jo lahko nadomestite s polnozrnato pirino moko)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 čajne žličke matcha zelenega čaja v prahu
  • 1 dcl mleka (lahko mandljevo oz. ovseno mleko)

VSE SESTAVINE PODVOJIMO, SAJ PEČEMO DVA TORTNA OBLATA.

Sestavine za masleno kremo:

  • 4 beljaki
  • 270 g sladkorja
  • 450 g zmehčanega masla
  • 300 g stopljene bele čokolade
  • Čez noč namočene in na koščke narezane fige

NAVODILA:

Segrejte pečico na 175 °C. Umešajte zmehčano maslo in sladkor do gladke mase, ločite beljake od rumenjakov in le te vmešajte v maso z maslom ter dodajte mleko. Nato dodajte moko, pecilni prašek in matcha zeleni čaj v prahu. Umešajte beljake v sneg ter ga postopoma ter previdno dodajte v preostalo maso.

Testo vlijte v model premera 24 cm ter pecite 45 minut oz. če se vam zdi že prečeno, lahko tudi prej preverite z zobotrebcem. Ko je testo pečeno, ga pustite da se ohladi ter postopek ponovite in specite še enako testo. Vsako testo prerežite na dva dela.

Beljake in sladkor stepite nad parno kopeljo, dokler ni sladkor dovolj segret da se stopi. Umaknite posodo iz ognja in z mešalnikom na najvišji hitrosti mešajte, da postane krema trda in na otip hladna. Nato med mešanjem postopoma dodajajte maslo in stopljeno čokolado. Namažite kremo na prvo plast testa, dodajte čez noč namočene fige ter drugo plast testa, ponovno kremo ter tako ponavljamo do četrte plasti testa.

Torto po želji okrasimo. Če želimo, lahko naredimo več kreme in z njo premažemo torto še odzunaj. Po vrhu jo potresemo z zelenim matcha čajem v prahu.

Close Menu
×

Cart