Matcha latte za naravno budnost

Živo zelen fino zmleti prah, ki so ga starodavni Japonci poimenovali Matcha. Matcha zelen čaj je znan po velikemu številu andioksidantov, ki jih vsebuje, zato spodbuja koncentracijo, izostri čute in povečuje budnost. Vsebuje kar petkrat več kofeina kot priljubljena kava, vendar ne vpliva na počutje ali povečuje živčnosti ter visokega krvnega tlaka. Ni skrivnost, da so ga začeli piti že menihi, saj so potrebovali naravno poživilo, ki jih je ohranjalo budne in pripravljene.

matchaklub z ljubeznijo

Ima tudi precej ugoden učinek na hujšanje, saj pomaga pospeševati metabolizem, hkrati pa vpliva na bolj učinkovito izgorevanje maščob. Raziskove so potrdile tudi, da ima redno uživanje Matche vpliv na nižanje slabega holesterola v krvi. Postopek pridobitve finega prahu Matche je izredno zahteven, zato je tudi cena Matche primerna temu.

Okus Matcha čaja je rahlo grenak, a zanimiv. Matcha čaj skupaj s toplim rastlinskim ali navadnim mlekom predstavlja izjemno alternativo kavnim napitkom. Matcha čaj vas zjutraj ne bo le prebudil, ampak boste dobili večji občutek zbranosti in dobre volje. Priporočamo, da si Matcho privoščite pred jutranjo telovadbo ali drugo aktivnostjo.

Navodila za pripravo:

  1. V skodelico dodaj 2g matchaklub matche v prahu
  2. V skodelici premešaj in odpravi vse grudice – za približno 30 sekund. Mešanica bo spenjena.
  3. Nalij v skodelici in dodaj penasto mleko
  4. Za matcha čaj v prahu priporočamo naš Premium BIO Matcha čaj.

Več o pripravi si lahko ogledate v tem članku.

– Tvoja ekipa Matchaklub.si

Comments

comments

Close Menu
×

Cart